GSM магазин онлайн

gsm апарати

телефони на ниски цени

Телефон за поръчки
0883-22-33-06
Раб.време: от 10 до 19 ч.

Еволюция на мобилните технологии
Еволюцията на мобилните технологии и тяхното стандартизиране ще бъде ключова и глобална тенденция в следващите пет години.
 
През 2010 г. обемът на трафика на данни в света е само два пъти обема на разговорите. В продължение на пет години всичко се промени драстично.
Ръстът в трафика на мобилните данни се дължи на 3G и LTE мрежите. Разпространението им продължава,
така че всяка година до 2020 г. обемът на трафика на данни ще нарасне с 40%. При това 75% от него включва видео.
Вторият най-важен източник на трафик са социалните мрежи. Техният дял е около 15% и няма да се промени в следващите пет години.
 
През 2016 г. бе поставен рекорд по превод на данни в мобилната мрежа 5G – 25,3 Gbps/s. През 2015 година те са били едва 3 Gbps/s. Въпреки това, основната задача на въвеждането на 5G мрежата не е скоростта на данните. Тази мрежа ще е необходима за съвместната работа на няколко типове устройства: корпоративни системи, персонални устройства и голямо разнообразие от техники, подходящи за описанието "Интернет на нещата".
 
За потребителите  предимството на 5G се състои във факта, че джаджите ще губят по-малко енергия за предаване на данни, отколкото с 4G и 3G мрежите. Броят на устройства, едновременно свързани към базовата станция, се увеличава в пъти в сравнение с 4G. Забавянето в предаването на пакет данни ще бъде от пет до десет пъти по-ниско, а пропускателната способност ще се увеличи от десет до сто пъти.
 
Търговските стартове на 5G мрежата са планирани да започнат от 2020 година.
Доставка Доставка
Цена за доставка:
7 лв. за мобилни телефони,
4 лв. само за аксесоари,
важи за цяла България,
плащане при доставка
уеб-дизайн изработка уеб-сайтове